Ja efter en hel dag på mässan värker fötterna som attan på en.

Idag deltog vi i 2 miljöseminarium, jättebra! Det var Universal worldevent som höll i första och det var absolut bäst, vilken grej de gör. Det är ett eventbolag i UK som arbetar för ett hållbart samhälle och miljöcertifikat-inspiererat för event och kunds räkning. Tex har de lyckats flytta en global världskongress från vintern till mitt i sommaren då alla i princip har semester! Detta för att de skulle spara in på energikostnader så som belysning etc. På sommaren är det ljust så de körde utomhus och satt på billiga brassestolar som sedan skänktes till skolor och barnhem. Allt gick att återanvända och alla gäster fick lämna in ett klädesplagg som donation till barn och skolor som behöver kläder att söka jobb i (lite finare kongresskläder så som skjorta, kavaj, kjol osv) de grillade middagarna över öppen eld och på kvällen hade de träfacklor som belysning.

Som aktivitet (ist för lyxig och dyr 5-rätters middag) fick de åka ut till skola och barnhem och tillsammans med dem underhålla och renovera byggnader och skolgård. Detta är nu så populärt att det hela tiden efterfrågas i UK, kunden känner att de vill bidra till samhället och till fattiga när de ska träffas och nätverka. Det fick verkligen en att tänka till när man satt där i Barcelonas största kongresscenter med montrar dyrare än det lyxigaste lyx.

Det blev lunch ute i solen och vi satt och pratade massor, skönt att få slappna av i skallen lite då vi dessutom nätverkat så att skallen snart lossnar på oss. Vi börjar bli kung på det där med att ta kontakt och berätta om oss nu. Folk här vet att Gävle varit på plats utan att vi haft en monter :o).

Det var viktigt att få träffa studenter som studerar konferens och mötesindustri och som sedan ska bli våra medarbetare på något sätt, att få berätta för dem hur vi gör och hur vi arbetar med möten och för ett hållbart samhälle. Viktigt att få träffa ICCA, MPI och alla i Visit Sweden. Dra mig baklänges vad trevligt det varit, för att inte tala om givande! Sedan önskar man att man hade haft en monter på mässan så att allt slit och jobb genererat i affärer så klart. Men nästa år då Gävle CVB ingår i ICCA kan vi arbeta för att delta i mässan framöver, kanske 2013? Men helt klart att "syns man så finns man" är det som gäller!

Jenney och jag har även fått andra saker gjorda här nere, vi har planerat in en del besök och lagt strategi för hur vi ska arbete med kvalitet under 2012. Sedan blev det några samtal hem till bästa Marianne Estassy som är guld värd, hon är stand-in för oss nu när vi är borta och kommer dessutom att vikariera för Jenney under hennes mammaledighet. Hemma sköter Marianne rodret utmärkt, det tackar vi för!

Sen när mässan stängde åkte vi ner mot hamnet för att ta en promenad mot hotellet, genom stan, skönt med luft! Vi hann med lite julmarknad en snabbis på kvällen sen var vi så slut att vi sket i middag och gick och packade och förberedde inför hemfärd imorgon.

Åh vad jag längtar efter min familj nu <3. Jenney och jag känner oss rätt klara med Barcelona och EIBTM nu men det har varit roligt, nytt, utvecklande och framför allt nyttigt. Vi har lärt oss att vi måste synas mer och det kommer vi att göra oxå!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen packa det sista, jobba lite och sedan soooooooova.

Den som trodde att det här skulle bli en nöjestripp trodde fel, vi är faktiskt glada för att vi kom en dag före mässan (bästa priset på resan om vi tog resdagarna och mässan där i mellan) så vi hann se Barcelona och hade tid för att insupa atmosfären och stadspulsen och givetvis roligt att hinna med lite shopping på kvällningen, även om att shoppingen till större del tog plats på ARN flygplats så har det varit roligt att kolla in i alla små söta trånga gränder.

  

 

Ett fyrstjärnigt hotell vid Plaza Catalonya

 

 


God natt alla fina...

Visa fler inlägg